Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstilling Accepter alt

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Napoli

Neapol

Napoli, som ligger på Italiens sydvestkyst ved Golfen, er en af de mest farverige og charmerende byer i Europa. Har du planer om at besøge den? Så læs videre.

Napoli er en meget travl, lidt kaotisk og ret farverig by. Man siger, at man enten elsker den eller hader den. Men den er bestemt et besøg værd takket være dens store historiske og arkitektoniske betydning, og Napoli blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 1995.

Den gamle bydels historie og charme

Napoli, der er kendt for sin rige historie, blev grundlagt i det 7. århundrede f.Kr. som en græsk koloni under navnet Parthenope. Den blev senere omdøbt til Neapolis, som betyder "ny by". Byen har gennemgået forskellige historiske perioder, herunder den romerske, byzantinske og normanniske æra, og hver af disse perioder har sat sit præg på dens karakter.

 

Den gamle bydel i Napoli, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er et af de største historiske centre i Europa. Dens labyrint af smalle gader, historiske paladser og kirker rummer fascinerende historier og hemmeligheder. Napolis katedral, Duomo di Napoli, er hjemsted for relikvierne af Sankt Januarius, byens skytshelgen. Der er gratis adgang til katedralen.

 

Det kongelige palads (Palazzo Reale) ligger på Piazza del Plebiscito. Det er den tidligere kongelige residens for Bourbon-dynastiet. Her kan du udforske de storslåede kamre og kongelige haver.

Piazza del Plebiscito Neapol

Det kongelige palads på Piazza del Plebiscito i Napoli

Byens historiske centrum krydses af Spaccanapoli-gaden. Det er detideelle sted for en slentretur, hvor man kan opdage traditionelle butikker, caféer og restauranter.

 

En meget besøgt turistattraktion er Castel dell'Ovo. Ifølge legenden er et æg muret inde i denne fæstning, og hvis det ødelægges, vil hele Napoli blive udslettet.

Neapol Castel dellOvo

Castel dell'Ovo, Napoli

Og det er også værd at nævne den fascinerende kirkegård Cimitero delle Fontanelle i grotten, som er et unikt historisk monument. Det er det sted, hvor skeletresterne af Napolis indbyggere fra de sidste århundreder er begravet.

Kultur og kunst

Byen er også et kulturelt centrum, hvor traditionel kunst blandes med det moderne liv. Napoli er hjemsted for Teatro di San Carlo, det ældste operahus i Europa, hvor du kan opleve fantastiske opera- og balletforestillinger. Vi anbefaler, at du bestiller billetter i forvejen, da der er stor efterspørgsel på forestillingerne.

 

I Napoli finder du også Museo Archeologico Nazionale, et af de vigtigste arkæologiske museer i verden, hvor du kan se fascinerende samlinger fra Pompeji og Herculaneum samt andre antikke artefakter.

 

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi et besøg på Via Toledo og Galleria Umberto I. På denne travle gade og i dette smukke shoppinggalleri går shopping og arkitektur hånd i hånd. Det er et godt sted til frokost eller kaffe og til at shoppe i butikkerne.

Gastronomi

Der er ingen tvivl om, at Napoli er et paradis for madelskere, for det var sandsynligvis her, pizzaen blev født. Den traditionelle napolitanske Margherita med friske tomater, mozzarella og basilikum er berømt over hele verden.

margarita

Napoli, byen hvor Margherita-pizzaen blev født

Du skal også prøve sfogliatelle, et sødt wienerbrød fyldt med ricotta og appelsinskal, og den napolitanske espresso, som er stærk og aromatisk. Du kan f.eks. finde disse kager i bageriet Sfogliatella Mary.

 

Mercato di Porta Nolana er også et godt sted at prøve lokale produkter, delikatesser og friske ingredienser, herunder fisk og skaldyr.

Naturlig skønhed

Napoli er ikke kun et historisk og kulturelt centrum, men også et sted, hvor man kan opleve smuk natur. Nærheden til Vesuv, en aktiv stratovulkan, giver en unik mulighed for udflugter. Det er en uforglemmelig oplevelse at gå på vulkanens skråninger og besøge Pompeji og Herculaneum, de gamle byer, som blev begravet under aske i år 79 e.Kr. De er let tilgængelige med tog fra Napoli og giver et fascinerende indblik i livet i det gamle Rom.

En anden naturperle omkring Napoli er Amalfikysten, hvor dramatiske klipper og maleriske landsbyer som Positano og Amalfi tiltrækker besøgende med deres skønhed og charme. Det er nemt at komme hertil med bil eller bus.

pobřeží Amalfi

Amalfikysten

Praktiske oplysninger

  • Transport: Napoli har god offentlig transport, herunder busser, sporvogne og metro. Hvis du vil besøge de største turistattraktioner, anbefaler vi, at du bruger lokal transport eller går.
  • Sprog: Napoli.
  • Sikkerhed.

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

jelenleg

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie