Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstilling Accepter alt

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Pecorino Romano - en af de ældste oste i verden

Pecorino Romano

Pecorino Romano er en af de ældste oste i verden og stammer helt tilbage fra det gamle Rom. Denne fåreost kommer oprindeligt fra Italien og var en vigtig del af de romerske soldaters kost, som værdsatte den på grund af dens holdbarhed og næringsværdi.

Pecorino Romano blev produceret omkring Rom, især i regionerne Lazio, Sardinien og Toscana.

 

Pecorino Romano fremstilles af fåremælk, som skal komme fra bestemte områder for at opfylde de strenge kriterier for den beskyttede oprindelsesbetegnelse (BOB). Produktionsprocessen består af flere trin: Den friske fåremælk opvarmes, og der tilsættes osteløbe, som får mælken til at koagulere. Ostemassen skæres i mindre stykker og presses derefter for at fjerne vallen. Derefter saltes osten, hvilket kan tage flere dage til uger. Og så kommer modningsprocessen. Pecorino Romano modnes i mindst fem måneder, men ofte længere. Produktionen af Pecorino Romano er strengt reguleret for at bevare dens traditionelle kvalitet og smag.

 

Pecorino Romano er kendt for sin hårde, smuldrende konsistens og skarpe, salte smag. Den er hvid til lysegul i farven og kan have en fin skorpe på overfladen. Smagen af Pecorino Romano er intens, krydret og let salt, hvilket gør den til et ideelt tilbehør til mange retter.

salat s pecorinem

Salat med Pecorino Romano-ost

Pecorino Romano er en alsidig ost, som bruges i mange traditionelle italienske opskrifter. Dens skarpe smag er perfekt til pasta, risotto, salater og supper. En af de mest berømte retter, hvor Pecorino Romano spiller en vigtig rolle, er Cacio e Pepe, en enkel, men velsmagende ret med pasta, ost og peber. Den bruges også ofte som ingrediens i pesto, hvor den kombineres med basilikum, pinjekerner, hvidløg og olivenolie.

 

Pecorino Romano er rig på protein, calcium og vitamin A og B12. På grund af sin karakteristiske smag bruges den ofte i små mængder.

 

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

jelenleg

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie