Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstilling Accepter alt

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Pasta Carbonara a Cacio e Pepe. Symboler for det romerske køkken

Carbonara

Det italienske køkken er kendt for sin enkelhed og vægt på kvalitetsingredienser. To ikoniske retter, som er et perfekt udtryk for denne filosofi, er pasta carbonara og den minimalistiske cacio e pepe. Lad os se på historien, de traditionelle opskrifter og tilberedningshemmelighederne bag disse uimodståelige italienske retter, som har vundet hjerter hos gourmeter over hele verden.

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara er en af Italiens mest berømte retter, hvis oprindelse ofte er omdiskuteret. Traditionelt siges det, at retten stammer fra Lazio-regionen, nærmere bestemt Rom. Dens historie er ikke helt klar, men en teori er, at den opstod under Anden Verdenskrig, da de allierede styrker bragte bacon og æg til Italien, som derefter blev kombineret med lokale ingredienser. En anden teori går ud på, at navnet kommer fra "carbonari" (kulbrændere), som spiste denne ret, fordi den var enkel at tilberede og indeholdt kraftige ingredienser.

 

Traditionel carbonara-pasta består af følgende basisingredienser:

  • spaghetti eller en anden type lang pasta
  • Guanciale (røget svineskulder), som kan erstattes af pancetta eller bacon
  • Æg (æggeblommer)
  • Pecorino Romano (italiensk hård fåreost)
  • Sort peber

Pastaen koges i saltet vand, indtil den er 'al dente'. Guanciale skæres i små stykker og steges på en pande, indtil den er gylden og sprød. Æggeblommerne blandes med revet Pecorino Romano og friskkværnet sort peber. Den kogte pasta blandes med guanciale, og derefter røres oste- og æggeblandingen hurtigt i. Det er vigtigt, at æggene ikke koagulerer, så blandingen røres væk fra en direkte varmekilde. Den færdige carbonara serveres straks, drysset med friskkværnet peber og evt. ekstra pecorino romano-ost.

 

Pasta Carbonara betragtes som et symbol på det romerske køkken og er ikke kun populær i Italien, men over hele verden. Dens enkelhed og lækre smag gør den til et populært valg på mange restauranter og i mange hjem.

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e Pepe

Cacio e Pepe er en anden ikonisk ret fra det romerske køkken, som stammer helt tilbage fra antikken. Denne ret er et bevis på, at selv med et minimum af ingredienser kan man skabe en delikat ret. Navnet "Cacio e Pepe" kan oversættes til "ost og peber", hvilket afspejler den enkle sammensætning.

 

Cacio e Pepe består af kun tre grundlæggende ingredienser:

Pastaen koges i saltet vand, indtil den er "al dente". Friskkværnet sort peber ristes på en pande for at frigive aroma og smag. Den revne Pecorino Romano blandes med lidt pastavand til en glat og cremet sauce. Den kogte pasta kommes i gryden sammen med peber og blandes. Derefter tilsættes blandingen af ost og pastavand, og det hele blandes grundigt, så pastaen dækkes af saucen. Den færdige Cacio e Pepe serveres straks og drysses med friskkværnet peber.

 

Cacio e Pepe er en fejring af enkelhed og kvalitetsingredienser. Retten betragtes ofte som en prøve på kulinariske færdigheder, da en korrekt tilberedning kræver teknisk snilde og sans for smagsbalance. Den er ikke kun populær i Rom, men i hele Italien og resten af verden.

 

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

jelenleg

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie