Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstillinger Accepter alle

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Panna cotta

Panna Cotta

Panna cotta - en blød, fløjlsagtig dessert, som ved første bid hensætter dig til Italiens solbeskinnede landskaber. Selvom det kan virke som en gourmetdessert, har den sin oprindelse i det italienske køkken, hvor den laves med enkle ingredienser. Hvad er panna cotta, hvor kommer den fra, og hvordan laver man den derhjemme?

Hvad betyder "panna cotta"?

Det er italiensk og betyder "kogt fløde", hvilket perfekt beskriver det grundlæggende i denne delikatesse. Panna cotta stammer fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, hvor den traditionelt blev lavet med fløde, sukker og gelatine. Dens cremede konsistens er resultatet af den perfekte kombination af disse tre ingredienser, og dens charme ligger i dens enkelhed.

I dag kan man finde panna cotta i forskellige variationer - med vanilje, frugtsauce, chokolade, karamel eller kaffe. Alligevel bevarer den sin oprindelige karakter: blød, let og forfriskende.

Hvordan laver man den perfekte panna cotta?

Grundopskriften på panna cotta er virkelig nem, men kræver lidt tålmodighed og omhu for at opnå den rette blødhed og lethed.

Ingredienser:

  • 500 ml piskefløde
  • 100 ml mælk
  • 80 g semuljesukker
  • 1 vaniljestang (eller en teskefuld vaniljeekstrakt)
  • 3 skiver gelatine (eller 1 teskefuld gelatine i pulverform)
  • Frugt eller frugtsauce til at servere (f.eks. hindbær, jordbær, bær)

Fremgangsmåde:

  1. Forbered gelatinen: Hvis du bruger skiveskåret gelatine, skal du lægge den i blød i koldt vand i 5-10 minutter for at blødgøre den. Rør gelatinepulveret ud i en lille smule koldt vand, og lad det stå.

  2. Fløde med vanilje: Bland fløde, mælk og sukker i en gryde. Tilsæt vaniljestangen - flæk den, skrab kornene ud, og tilsæt både kornene og hele stangen til fløden. Bring blandingen i kog, men lad den ikke koge! Når blandingen begynder at boble, skal du tage den af komfuret.

  3. Tilsæt gelatinen: Knug den bløde gelatine, og tilsæt den til den varme flødeblanding. Rør godt rundt, indtil gelatinen er opløst. Hvis du bruger gelatine i pulverform, skal du hælde det i blandingen og røre, indtil alt er blandet godt sammen.

  4. Hæld blandingen i de forberedteforme eller glas. Lad den køle af til stuetemperatur, og stil den derefter i køleskabet i mindst 4 timer (helst natten over).

  5. Servering. Server med frugtsauce, frisk frugt, chokolade eller måske karamelsirup.

Panna Cotta

Panna cotta

Hemmeligheden bag succes

Panna cotta skal være glat og blød og ryste en smule ved hver berøring. Nøglen er det rigtige forhold mellem gelatine og fløde - hvis du tilsætter for meget gelatine, bliver desserten hård og mister sin fløjlsagtige konsistens. Omvendt betyder for lidt gelatine, at panna cottaen ikke sætter sig tilstrækkeligt. Hold også øje med temperaturen - fløden må ikke komme over kogepunktet, da det kan få den til at koagulere.

Forskellige variationer

Ud over den klassiske panna cotta med vanilje kan man være kreativ med mange variationer: chokoladepanna cotta (tilsæt smeltet mørk chokolade til blandingen), kaffepanna cotta (tilsæt espresso til cremen), frugtpanna cotta saucer (det bedste tilbehør til panna cotta er frugtsaucer - hindbær, jordbær eller måske bær).

Aktuelle TOP-tilbud

Attraktive og billige ferietilbud til dig.

Tips og inspiration

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie