Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstillinger Accepter alle

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

San Marino, en af de mindste og ældste republikker i verden

To af de tre tårne ​​i San Marino - Torre Guaita og Torre Cesta

San Marino (italiensk: Serenissima Repubblica di San Marino - bogstaveligt talt "Den mest ædle republik Sankt Marino") er en af de mindste og ældste republikker i verden. Den ligger på Apennin-halvøen, omgivet af Italien, og dækker et område på kun 61 km2. Befolkningsmæssigt er det det 2. mindste europæiske land og det 5. mindste i verden. Alligevel er det et fascinerende sted med en rig historie, maleriske landskaber og en unik kultur.

 

det ligger tæt på Rimini og andre feriesteder i Emilia-Romagna-regionen. Staten San Marino har næsten ingen sletter eller vandområder. Økonomien er hovedsageligt baseret på finans, service og turisme. Landet er ikke medlem af EU, men bruger euroen og har åbne grænser. Lær San Marino at kende helt tæt på med os.

Historie og politik

San Marino er sandsynligvis den ældste eksisterende republik i verden. Ifølge legenden blev den grundlagt af Sankt Marinus, som oprindeligt var en stenhugger fra øen Rab (nu Kroatien), der arbejdede i Rimini. I 301 e.Kr. flygtede han til Monte Titano for at undslippe romersk forfølgelse, hvor han grundlagde en lille kirke.siden da har San Marino bevaret sin uafhængighed og sit selvstyre, selv om det fra tid til anden har været truet af forskellige erobringer og politiske ændringer i nabolandet Italien.

San Marino er en parlamentarisk republik med to kaptajn-regenter, som vælges for seks måneder ad gangen. Dette unikke politiske system er et af de ældste i verden og symboliserer et langvarigt engagement i republikanske værdier og uafhængighed.

Geografi og naturlig skønhed

San Marino ligger i en bjergrig region med dramatiske udsigter og smuk natur. Det højeste punkt er Monte Titano, som rager 739 meter op over havets overflade. Ud over bjergene er der frugtbare dale og maleriske byer. Hovedstaden hedder også San Marino.

Luftfoto på Monte titano i San Marino

Kultur og turisme

San Marino er rig på kulturarv og traditioner. Hvert år er der mange festivaler og kulturelle begivenheder, som tiltrækker turister fra hele verden. Byens historiske centrum er på UNESCO's verdensarvsliste, hvilket vidner om dens enestående værdi.

De vigtigste monumenter i San Marino er de tre fæstninger (tårne) på Monte Titano - La Guaita (11. århundrede), La Cesta (13. århundrede) og Il Montale (14. århundrede). Det er disse fæstninger, der er afbildet i det nationale emblem og derfor på det nationale flag. I La Cesta er der et museum med historiske våben.

En anden vigtig turistattraktion er Palazzo Pubblico, foran hvilket der hver time er vagtskifte i historiske uniformer, ligesom i Prag. Den vigtigste religiøse bygning er Basilica di San Marino.

San Marino - Statua della Libertà foran Palazzo Pubblico på Piazza della Libertà

Basilica di San Marino ved solnedgang, det indre af basilikaen til højre

Økonomi

San Marino har et af verdens højeste BNP'er pr. indbygger, hvilket vidner om landets velstand. Derudover har landet en lav arbejdsløshed og et stabilt økonomisk miljø.

San Marino er også berømt for sine frimærker og mønter, som er en vigtig indtægtskilde for staten. Filatelister og numismatikere fra hele verden betragter dem som værdifulde samlerobjekter. San Marinos frimærker er ikke kun smukt udformet, men udgives også ofte i begrænsede mængder, hvilket øger deres samlerværdi.

San Marinos frimærker

Forholdet til Italien

San Marino og Italien har stærke historiske, kulturelle og økonomiske bånd. På trods af at San Marino er fuldstændig omgivet af Italien, opretholder landet sin uafhængighed og suverænitet. De to lande har en række aftaler, der letter den grænseoverskridende bevægelighed og det økonomiske samarbejde.

San Marino bruger ikke sin egen valuta, men euroen, hvilket letter handel og turisme. Takket være aftaler med Italien kan borgere fra San Marino desuden frit rejse og arbejde i Italien og omvendt.

Transport

Der er ingen offentlig lufthavn, kun en lille privat lufthavn nær landsbyen Torraccia og en heliport i den næststørste by, Borgo Maggiore.fra Borgo Maggiore går der en 1,5 km lang svævebane til det højeste bjerg, Monte Titano (756 m over havets overflade).den har to kabiner og kører hvert kvarter hele dagen.

San Marino - svævebane går op til Monte Titano

To floder løber gennem landet, men der er ingen vandtransport eller havn.

Der er ingen jernbane, men før Anden Verdenskrig gik der en smalsporet linje fra Valdragone til Rimini. Den blev taget i brug den 12. juni 1932, men blev ødelagt under Anden Verdenskrig. Mange af resterne af denne linje, f.eks. broer, tunneler og stationer, er bevaret den dag i dag. Tre tunneler er også oplyst og bruges til fodgængere.

 

Denne lille stat giver et unikt indblik i fortiden og en chance for at opleve noget virkelig autentisk og uforglemmeligt. Uanset om du elsker historie, natur eller kultur, har San Marino noget, der kan begejstre og berige dig.

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

Tips og inspiration

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie