Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstillinger Accepter alle

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Ravenna, mosaikkernes by

Ravenna

Ravenna, "Mosaikkernes by", byder på en unik kombination af kunst, kultur og historie, som vil føre dig tilbage til det byzantinske riges storhedstid.

Ravenna, en by med omkring 160.000 indbyggere , ligger i Emilia-Romagna-regionen, og dens beliggenhed tæt på Adriaterhavet gør den til et vigtigt historisk og kulturelt centrum. Dens rige historie og monumenter, især de tidlige kristne og byzantinske mosaikker, gør Ravenna til et populært turistmål. Alligevel har den bevaret den fredelige atmosfære af en mindre italiensk by.

Historiske rigdomme og mosaikker

Ravenna var hovedstad i det vestromerske rige i det 5. og 6. århundrede og blev senere centrum for det byzantinske rige i Italien. Denne historie afspejles i byens arkitektur, som især er berømt for sine storslåede mosaikker, som er bevaret i flere vigtige bygninger. Otte af dem, herunder San Vitale-basilikaen, er endda på UNESCO's verdensarvsliste.

Ravenna

ravenna er især berømt for sine storslåede mosaikker

San Vitale-basilikaen er en sand perle af tidlig kristen kunst. Mosaikkerne, der forestiller bibelske scener og figurer, skinner i levende farver, så man kan beundre det detaljerede håndværk, der er blevet bevaret i over 1.400 år.

Ravenna

Basilikaen San Vitale, Ravenna

Andre seværdigheder er basilikaen Sant'Apollinare Nuovo og Gally Placidias mausoleum, som også er udsmykket med smukke mosaikker med tidlige kristne motiver.

Ravenna

Ravenna, mosaikker i basilikaen Sant'Apollinare Nuovo

Dante Alighieri og hans arv

Ravenna er også den by, hvor den berømte italienske digter Dante Alighieri, forfatteren til "Den guddommelige komedie", fandt sit sidste hvilested Dante tilbragte de sidste år af sit liv i Ravenna efter at være blevet fordrevet fra Firenze. Hans grav, der er enkel, men ærbødig, er nu et pilgrimssted for litteraturentusiaster fra hele verden.

 

Hvert år i september er Ravenna vært for en festival til ære for Dante, hvor byen kommer til live med kulturelle arrangementer, oplæsning af hans værker og musikalske optrædener.

Naturlig skønhed og ro

Men Ravenna er ikke kun en by med historie og kunst. Det er også porten til naturreservatet Parco del Delta del Po, hvor man kan opleve omfattende vådområder, laguner og sandklitter. Dette område er et paradis for naturelskere og ornitologer, som kommer her for at observere den rige fauna, herunder sjældne fuglearter.

 

Nærheden til Adriaterhavet gør Ravenna til et ideelt sted for dem, der ønsker at kombinere en kulturel ferie med afslapning på stranden. Det populære feriested Marina di Ravenna ligger kun få kilometer fra byen og byder på smukke strande.

Marina di Ravenna

Marina di ravenna

Det moderne Ravenna

Selv om Ravenna emmer af historie, er det også en levende by med en livlig moderne kultur. Byen er vært for mange festivaler, udstillinger og teaterforestillinger, som tiltrækker besøgende fra hele verden. De lokale markeder og caféer er et godt sted at nyde det traditionelle italienske køkken og møde den venlige lokalbefolkning.

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

Tips og inspiration

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie