Ved at fortsætte med at bruge vores hjemmeside accepterer du brugen af cookies i overensstemmelse med Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Indstilling Accepter alt

Hvornår?
2

Personer

  • Voksne

    2

  • Børn

    0

Alle filtre

  • Mad og drikke

  • Indkvartering

  • Faciliteter

  • Aktiviteter

  • 0 m

    3 000 m

Matera - en huleby og et UNESCO-monument

Pohled na město Matera po západu slunce

Matera, en by i Basilicata-regionen i det sydlige Italien, er en af de ældste kontinuerligt beboede byer i verden. Den er berømt for sine unikke stenboliger, "sassi", som er hugget direkte ind i kalkstensklipperne. Det er derfor, den nogle gange kaldes "Syditaliens Jerusalem".

 

Hovedstaden i hele Basilicata-regionen er Potenza, en universitetsby med næsten 70.000 indbyggere. De fleste besøgende i Basilicata tager dog først et andet sted hen - til byen Matera. Lad dig også blive fortryllet! Når du kommer tilbage fra Nova Siri, Bari eller Gallipoli, anbefaler vi helt klart et stop her.

Historie og UNESCO

Materas historie går tilbage til den palæolitiske periode. Allerede dengang blev de første huleboliger hugget ud i den bløde kalksten. I løbet af århundrederne voksede disse hulebosættelser og udviklede sig til et komplekst system af boliger, kirker, klostre og vandreservoirer. I 1993 blev Matera optaget på UNESCO's verdensarvsliste for sin unikke historiske og kulturelle værdi.

Palombaro Lungo - středověké podzemní nádrže zásobující obyvatele Matery pitnou vodu

Sassi di Matera - příbytky obyvatel Matery vytesané do vápence

Sassi di Matera

Den mest berømte del af Matera er"Sassi di Matera", som er gamle huleboliger spredt over hele byen. Sassi er opdelt i to hovedafsnit: Sasso Barisano og Sasso Caveoso. Disse områder er en labyrint af smalle gader, trapper og maleriske pladser, der skaber en unik og fascinerende atmosfære.

En kulturel og filmisk destination

Matera er blevet en populær destination for filmskabere på grund af sit autentiske og dramatiske udseende. Den er blevet brugt som kulisse i mange film, bl.a. Mel Gibsons berømte film "The Passion of the Christ". I 2019 blev Matera udnævnt til europæisk kulturhovedstad, hvilket tiltrækker endnu flere besøgende og kunstnere fra hele verden.

Hvad skal man besøge?

Domkirken i Matera

Duomo di Matera, også kendt som Cattedrale di Santa Maria della Bruna og Sant'Eustachio, er den største katedral i Matera og et af byens vigtigste arkitektoniske og historiske monumenter. Katedralen blev bygget i det 13. århundrede på toppen af Civitas, det højeste punkt i den gamle bydel.

Katedrála Duomo di Matera z výšky

Casa Grotta di Vico Solitario

Casa Grotta di Vico Solitario er en af de vigtigste og mest besøgte attraktioner i Matera. Dette museum giver de besøgende et unikt indblik i livet i de gamle huleboliger, som kendetegner byen. Casa Grotta er en autentisk skildring af, hvordan folk levede i Sassi indtil midten af det 20. århundrede.

Casa Grotta di Vico Solitario - centrální místnost

Casa Grotta di Vico Solitario - nalevo detail kuchyně, napravo postel a přechod do dalších místností příbytku

Parco della Murgia Materana

Parco della Murgia Materana er en smuk naturpark, der ligger lige uden for den historiske by Matera. Parken er kendt for sine betagende landskaber, rige biodiversitet og fascinerende arkæologiske steder.

Park Murgia Materana - Lanový most přes potok Gravina

Park Murgia Materana - nalevo rupestriánský kostel Chiesa Rupestre di Cristo La Selva

Chiese Rupestri

I Matera finder du også en unik gruppe af hulekirker kendt som Chiese Rupestri. Disse kirker er hugget ud i den bløde kalksten og er en fascinerende kombination af religiøs, kunstnerisk og arkitektonisk arv.et af de mest betydningsfulde aspekter ved hulekirkerne er deres freskomalerier. Der er flere sådanne kirker i byen: Santa Maria de Idris, San Pietro Barisano, Santa Lucia alle Malve eller San Giovanni in Monterrone.

Matera - nalevo vchod do kostela Chiesa Rupestre di Cristo La Selva, napravo interiér

Matera - nalevo oltář raně středověkého rupestriánského kostela, napravo freska Madonny

Gastronomi

Matera byder også på en rig gastronomisk oplevelse. Det lokale køkken er berømt for sine traditionelle retter som "pane di Matera" - brødet fra Matera.brødet er lavet med naturlig gær fra druer og figner, der er gæret i lokalt kildevand; dejen får derefter lov til at hæve i lang tid, ligesom surdej. Brødet har en typisk konisk form.men "orecchiette" (pasta formet som ører) og forskellige retter lavet af lam og svinekød er også populære i det lokale køkken.

Pane di Matera - tradiční chléb z Matery

Udvalgte TOP-tilbud

Gode ​​tilbud til din ferie i Italien

jelenleg

Følg vores FB, du finder de nyeste oplysninger fra Italien og tips til din ferie